Incendiu pe pista de aterizare la Montreal-Trudeau

Cinci pasageri în spital după ce bandă rulantă de descărcat bagaje a luat foc pe aeroportul din Montreal.

Angajați ai Comisiei federale pentru securitate în transporturi investighează pe aeroportul din Montreal incendiul care a dus la evacuarea de urgență a unui Boeing 767 care tocmai aterizase.

Incendiul a izbucnit ieri după-amiază, imediat după ce un avion al Royal Air Maroc a sosit din Casablanca. Angajații aeroportului descărcau bagajele când banda rulantă care le transporta din cala avionului a luat foc. Echipajul avionului a ordonat evacuarea de urgență a celor 250 de pasageri. Aceștia au fost ghidați către ieșirile de urgență și au coborât pe pistă folosind toboganele gonflabile.

Imaginile filmate de Lee Brown și Antonio Molina arată mai mulți pasageri care se lovesc odată ajunși la capătul toboganului. Șapte oameni au fost tratați pentru inhalare de fum, iar cinci dintre ei au necesitat spitalizare.

Un angajat al aeroportului care alimenta un alt avion în apropiere a declarat că oamenii fugeau cuprinși de panică. „Vorbim de un foc lângă un avion! Avionul ăla poate să mai aibă 6.000 de litri de combustibil în rezervoare, în momentul aterizării”, a mai declarat acesta.

Boeing-ul 767 nu a fost însă avariat în incendiu.