Copaci doborâți, pene de curent și trenuri anulate

Rămășițe ale tornadelor din vestul mijlociu al SUA ne aduc vânturi de peste 90km/h.

Rafale de vânt care au depășit 90 km/h au suflat de-a lungul văii fluviului Saint-Laurent doborând copaci și lăsând 11.000 de gospodării fără curent electric. În Sudbury, Ontario, vânturile combinate cu ninsoare au făcut transportul cu mașina aproape imposibil.

O femeie de 29 de ani din Ottawa se află în pericol de a-și pierde un picior, după ce a fost aruncată afară din mașină, în timp ce dădea cu spatele. O rafala puternică de vânt i-a deschis portiera mașinii pe care o ținea întredeschisă. Femeia a fost trasă afară iar roata din față a mașinii i-a trecut peste picior.

Vânturi puternice au dus și la anularea benzii rezervate transportului în comun de pe podul Champlain. Echipajele de întreținere nu au putut să plaseze conurile portocalii pentru a desemna banda, din cauza vântului care le sufla pe toată lățimea  podului.

O pană de curent a paralizat și circulația trenurilor pe linia Deux Montagnes la ora 7 dimineața. 30.000 de călători au fost nevoiți să se folosească de navetele puse la dispoziție de AMT sau găsească alte modalități de transport. Inspectori ai AMT încearcă în continuare să afle cauza acestei pene de curent.