Coderre vrea un Montreal fără saloane de masaj erotic

Foto Cristian Mijea / Știri de Montreal

Primarul Montrealului dorește eradicarea saloanelor de masaj erotic de pe raza orașului.

Denis Coderre a declarat că există voință politică și că lupta împotriva exploatării sexuale este o prioritate. Montreal are nu mai puțin de 260 de saloane de masaj erotic, înregistrate la primărie ca și stabilimente de îngrijiri personale. În ultima vreme s-au auzit din ce în ce mai multe voci care cer închiderea lor. Poliția, masoterapeuții, companiile de asigurare, precum și asociații care luptă împotriva exploatării sexuale și-au arătat susținerea pentru inițiativa primarului.

Desființarea unei rețele criminale în data de 22 octombrie a arătat faptul că mai multe așa-zise saloane de masaj abuzau de imigranți. Rețeaua condusă de Marius Trifu Miclescu a forțat patru tinere din România să se prostitueze în saloane de masaj erotic de pe raza Montrealului. Polițiștii din Montreal urmăresc de asemenea alți proxeneți care obligă minore să lucreze în acest tip de stabiliment.

Atribuirea permiselor comerciale este responsabilitatea primăriilor de arondisment, însă Denis Coderre speră să poată să ajungă la o înțelegere de principiu care să îi permită inăsprirea regulilor pentru saloanele de masaj. În același timp asociațiile masoterapeuților încearcă să se organizeze într-o breaslă.

Câteva voci critice consideră însă inițiativa primarului dăunătoare și consideră că măsurile ce vor fi luate împotriva saloanelor de masaj vor duce numai la îngroparea și mai adâncă a acestor activități în „subteran”, acolo unde legea e făcută de lumea interlopă.

Denis Coderre nu e primul primar care ia măsuri catalogate de critici ca și exces de pudoare. Primarul Jean Drapeau a închis toate WC-urile publice și a tăiat toate tufele de pe Mont Royal fiind preocupat de montrealezii care le foloseau pentru a face sex.

Amândouă măsurile sunt puternic criticate în zilele noastre. Vegetația de pe Mont Royal nu a ajuns încă la nivelul de dinainte de intervenția primăriei și multe specii de plante rare care se găseau pe munte au fost eradicate.