277$ amendă pentru o placă de înmatriculare decorativă

6

Deși multe mașini din Quebec afișează o placă de înmatriculare decorativă în față, acest lucru este interzis.

Un bărbat din Boucherville a aflat acest lucru pe pielea sa, după ce a trebuit să plătească o amendă de 277$. El a contestat amenda însă a pierdut într-un final în fața Curții municipale din Longueuil.

Rezidentul din Boucherville afirmă că nu a putut găsi alte cazuri în care șoferi au primit amenda și nu consideră că este corect, având în vedere că practica este larg răspândită. El estimează că placa este decorativă și nu creează în niciun fel o problemă de siguranță rutieră.

Articolul 34 din Codul Securității Rutiere din Quebec specifică faptul că nicio altă placă de înmatriculare, care ar putea fi confundată cu cele emise de SAAQ sau alte autorități, nu poate fi instalată pe mașină.

Polițiștii din Longueuil susțin că în cazul părăsirii locului accidentului martorii ar putea nota din greșeală numărul de înmatriculare decorativ, astfel îngreunând acțiunea poliției.

Până acum nu s-au efectuat operațiuni specifice pentru plăcile de înmatriculare decorative, însă un polițist poate amenda șoferul autovehicolului și poate confisca placa.

Plăcile de înmatriculare pe stil european pot fi cumpărate fără restricții, în special de la reprezentanțele auto. Întrebați dacă a auzt că acestea sunt ilegale, reprezentanțele auto au spus că nu au auzit vreodată de vreo amendă pentru acest lucru și că nu au știut că nu e legal.

Pentru mai multe informații accesați situl La Seigneurie.

Foto: MGSpiller

6 Responses

 1. Steve Harper von Craiova

  D’apai ce sa le fac… daca quebecosii se considera mai cu motz (in general) si sunt singura tara din lume care nu obliga soferii sa aiba placutza de inmatriculare si in fatza…

  • JdeMtl

   Nope 🙂 mai sunt state care nu cer placuța în față:
   Canada: Alberta, Quebec, Nova Scotia, Northwest Territories, Prince Edward Island, Yukon Territory
   US: Alabama, Arizona, Arkansas, Delaware, Florida, Georgia, Indiana, Kansas, Kentucky, Louisiana, Michigan, Mississippi, New Mexico, North Carolina, Oklahoma, Pennsylvania, Puerto Rico, South Carolina, Tennessee, West Virginia

 2. Ion Claudiu Vandamme

  “nicio altă placă de înmatriculare, care ar putea fi confundată cu cele
  emise de SAAQ sau alte autorități, nu poate fi instalată pe mașină.” Pai cum sa confunzi numarul ala din fata de Anglia cu un numar de Quebec? Tre sa fii cel putin cretin. De fapt aici este problema 🙂

 3. Ion Claudiu Vandamme

  “Polițiștii din Longueuil susțin că în cazul părăsirii locului
  accidentului martorii ar putea nota din greșeală numărul de
  înmatriculare decorativ, astfel îngreunând acțiunea poliției.” Pai daca e un martor care n-a apucat sa vada masina decat din fata cred ca e mai util sa zica “am vazut o masina care avea in fata numarul BNZ 5678” decat nimic. Poate apuca sa-l prinda pana si le scoate. Orice element de identifacare e util. De fapt era doar un pretext sa mai arda lumea de niste bani. Nu-si facusera baietii cota de amenzi probabil 🙂

  • stirimtl

   În plus, ce s-a întâmplat cu avertismentele? Evident omul nu știa că nu e legal. A mai primit și amenda maximă. 🙁

 4. Cristian Radu

  Ca in multe alte cazuri (a se vedea de ex. aberatiile din sistemul de sanatate), autoritatile din QC au impresia ca au de-a face cu oameni cu creierul spalat, cum sunt localnicii… Pai daca vrei sa identifici mai usor o masina, nu e normal sa introduci obligativitatea placii de inmatriculare si in fata, asa cum e in restul lumii? Sau si asta (ma refer la lipsa placii de inmatriculare din fata) o fi vreo manifestare a “specificitatii societatii francofone quebecheze”???:)))