Român arestat în Montreal pentru trafic de persoane

Foto courtesy Biggunben.

RCMP a desființat o rețea de trafic de persoane și intrări clandestine în Canada organizată de români.

Marius Trifu Miclescu, în vârstă de 38 de ani, trebuie să răspundă pentru acuzații de trafic de persoane și proxenetism. Bărbatul a fost arestat astăzi dimineață în Saint-Léonard și se află în prezent în custodia poliției până vineri, când un judecător va decide dacă poate fi eliberat pe cauțiune.

Bărbatul este acuzat că ar face parte dintr-o rețea de trafic de persoane în care românce erau aduse în Canada și obligate să se prostitueze în saloane de masaj ilegale din zona Montrealului. Potrivit poliției, patru victime de origine română au fost identificate până în prezent. Cel puțin una dintre cele patru românce a petrecut mai mulți ani într-un salon de masaj.

Alte trei persoane care au legături cu Miclescu au fost arestate în Toronto. Mirabela Dumitru (31 de ani), Lilian Ursoi (23 de ani) și Serafin Cîrnaru (39 de ani) sunt acuzați de introducerea ilegală a altor români în Canada.

Poliția este în căutarea unui al doilea bărbat care face parte din rețea și nu exclude să mai facă și alte arestări. Un mandat de arestare a fost emis pentru Valentin Dumitru, 54 de ani, tot din Saint-Léonard.

2013-10-23-Valentin-DUMITRU

Valentin-DUMITRU

Arestarea de astăzi vine după o investigație mai largă cu privire la introducerea ilegală în Canada a unor familii de români. În ultimul an, în Canada, au fost arestate opt persoane care au legături cu crima organizată din România. Aceștia aduceau ilegal familii de români via SUA.