Părți dintr-o bombă descoperite într-un bagaj de mână pe aeroportul Trudeau

Ofițerii însărcinați cu verificarea bagajelor de mână au descoperit ansamble suspecte într-o valiză.

Ansamblele care păreau părți dintr-o bombă au fost descoperite duminică în bagajul unui pasager care călătorea înspre Statele Unite. Poliția a fost alertată imediat și toate zborurile au fost ținute la sol. Pasagerul care a încercat să întroducă ansamblul în avion a fost arestat. El locuiește în LaSalle, are de 72 de ani și este cunoscut polițiștilor.

Purtătorul de cuvând al SPVM a declarat că dispozitivul descoperit în bagajul bărbatului nu este o bombă, dar putea fi folosit în asamblarea unui dispozitiv exploziv.

Polițiștii au percheziționat toate bagajele în căutare de alte părți cu care s-ar fi putut asambla o bombă. Toți pasagerii care ar fi trebuit să se afle în același zbor cu bagajul suspect au fost intervievați în încercarea de a descoperi eventuali complici ai bărbatului din LaSalle.

SPVM a descins și în LaSalle pentru a percheziționa locuința suspectului. Ei au evacuat mai multe străzi ca măsură de securitate. Rezidenții au fost lăsați să se întoarcă la casele lor doar la orele 22:00.

În total, 16 zboruri au fost întârziate. Personalul însărcinat cu securitatea a fost dublat pentru a putea accelera procesarea bagajelor. În jur de 800 de pasageri au fost afectați din cauza incidentului.

Foto courtesy   abdallahh.