Stația de metrou Snowdon intră în renovare până în 2016

Stația de metrou va fi funcțională pe durata lucrărilor.

Société de Transport de Montréal (STM) va demara la jumătatea lui octombrie o serie de lucrări la stația de metrou Snowdon, care vor dura 28 de luni.

Snowdon este una dintre cele mai aglomerate stații de metrou din Montreal, cu un trafic de aproximativ 3,8 milioane de persoane în 2012.

Planul de reamenajare include instalarea a trei ascensoare în stația de metrou, cu scopul de a „optimiza deplasările clienților care au limitări funcționale”, se arată într-un comunicat al STM. Lucrările fac parte dintr-un plan mai amplu al STM care presupune creșterea accesibilității pe rețeaua de transport din Montreal.

Renovarea Snowdon presupune reamenajarea intrării principale, a zonei de facturare și a mai multor etaje ale clădirii, precum și înlocuirea echipamentelor electrice, mărirea clădirii și consolidarea  fundației. Echipamentele electrice au fost instalate la sfârșitului anilor ’70, iar instalarea de noi echipamente va permite reducerea numărul întreruperilor, potrivit STM.

Lucrările nu vor presupune închiderea stației, iar un pasaj pietonal securizat va fi instalat pe Queen Mary pentru a facilita accesul în stația de metrou. În schimb, traficul va fi afectat, dat fiind că mai multe porțiuni de străzi vor fi închise. Stațiile autobuzelor 51 și 166 vor fi deplasate în fața restaurantului Chez Benny.

În prezent, STM efectuează lucrări la 13 stații de metrou din Montreal.

Pentru mai multe informații, accesați secțiunea de întrebări și răspunsuri de pe situl STM.

Foto: abdallahh