PQ a dat undă verde extinderii liniei albastre de metrou

Foto: CC BY 2.0 Paul Lowry

Lungimea exactă a extensiei va fi cunoscută în doi ani.

Guvernul Marois a decis să mărească linia albastră de metrou cu 5 stații și să demareze un studiu pentru o eventuală extindere a liniei galbene în Longueuil.

Costurile exacte asociate cu extinderea vor fi cunoscute peste doi ani, când o comisie special înființată și care a primit o finanțare de 38.8 milioane de dolari își va termina evaluarea.

Extensia va fi  lungă de aproximativ 6km și va ajunge până în Anjou. Costurile estimate acum pentru un km de metrou se ridică la aproape 300 milioane de dolari. Dacă totul va merge conform planurilor, noile stații de metrou vor fi inaugurate în 2020.

Până acum au fost efectuate nu mai puțin de 110 studii legate de extinderea liniilor de metrou. Guvernul PQ a decretat deja o înghețare a prețurilor terenurilor si imobilelor în intersecții cheie, unde se presupune că vor apărea stații de metrou, pentru a preveni speculațiile imobiliare.

Extensia liniei portocalii în Laval, care a fost inaugurată în 2007, a costat 745 de milioane de dolari, deși costul estimat inițial era de numai 179 milioane de dolari.

Mai multe informații în Montreal Gazette.

Foto courtesy  Flowizm.