Canada Post ar putea opri livrarea de scrisori la domiciliu în orașe

Posta Canadiana

Două treimi din canadieni, majoritatea în zonele rurale, primesc deja scrisorile la centre de livrare centralizate.

Canada post, compania de stat controlată de guvernul de la Ottawa, ar putea înceta livrarea de scrisori și cărți poștale la domiciliu în zonele urbane pentru a reduce costurile de exploatare. Compania de stat se va confrunta cu pierderi de 1 miliard $ până în 2020, arată un raport al The Conference Board du Canada, care a calculat că cea mai mare sursă de reducere a costurilor ar fi să se oprează livrările de scrisori la domiciliu.

Raportul a luat în considerare mai multe scenarii posibile de reducere a cheltuielilor, printre care și reducerea salariilor angajaților. Cu toate acestea, oprirea livrărilor la domiciliu în zonele urbane ar fi cea mai eficientă metodă de control a costurilor, ducând la economii de aproximativ 576 milioane $ pe an. Privatizarea Canada Post nu a fost luată în considerare. Compania de stat aparține guvernului federal.

Studiul a subliniat de asemenea impactul negativ pe care l-a avut techologia în ultimii ani asupra serviciului tradițional de curierat, dat fiind că tot mai multe persoane folosesc e-mail-ul în detrimentul scrisorilor tradiționale.

Reprezentanții Canada Post au declarat că vor analiza toate opțiunile și că nici un scenariu nu este exclus în acest moment.

O ocazie suplimentară pentru Canada Post o reprezintă livrarea de colete, ca urmare a faptului că tot mai multă lume face cumpărături online. Raportul Conference Board estimează o creștere de 26% pe acest segment, insuficientă însă pentru a contracara pierderile companiei.

The Conference Board este un organizație de cercetare non-profit și a realizat un studiu independent în care a analizat schimbările consumatorilor și opțiunile de eficientizare ale operațiunilor Canada Post.

Pentru mai multe informații și pentru a downloada raportul complet realizat de The Conference Board, click aici.