Quebec studiază interzicerea fumatului pe terase

Comisia parlamentară pentru sănătate și servicii sociale studiază problema interzicerii fumatului pe terase.

Militanții anti-tabac folosesc un nou studiu pentru a cere guvernului interzicerea fumatului pe terase. Studiul făcut de  Ryan Kennedy de la Universitatea Johns Hopkins din Baltimore susține că statul pe o terasă cu fumători este la fel de nociv ca statul lângă o pădure care arde.

Quebec Council on Tobacco and Health spune că înterzicerea fumatului este necesară nu numai pentru nefumătorii care sunt nevoiți să fumeze pasiv, ci și pentru angajații teraselor care au dreptul să lucreze într-un mediu fără fumat, la fel ca angajații din alte domenii.

Asociația patronilor de restaurante susține că măsura interzicerii fumatului pe terase ar trebui lăsată pe seama fiecărui patron. Ei spun că dacă majoritatea clienților ar dori acest lucru, patronii ar lua măsuri. Exemplul dat de Starbucks în acest sens este edificator. Cafenelele Starbucks au interzis fumatul pe terasele lor de luna trecută, deși legea nu îi obligă.

Asociațiile Quebec Coalition for Tobacco Control și  Quebec Council on Tobacco and Health se vor adresa Adunării Naționale în Quebec la sfârșitul lunii August. Între timp, comisia parlamentară pentru sănătate și servicii sociale studiază problema interzicerii fumatului pe terase.