O cerșetoare câștigă 8.000$ în urma unui „atac la demnitate”

Un pensionar din Montreal trebuie să plătească 8.000$ despăgubiri după ce s-a plâns, deloc frumos, de o cerșetoare.

Enervat de cerșetoarea care era prezentă în fiecare zi la o sucursală SAQ de pe bulevardul Henri-Bourassa, Robert Delisle a pus mâna pe o foaie hârtie și și-a vărsat oful într-o scrisoare adresată managerului sucursalei SAQ.

Scrisoarea conținea mai multe injurii adresate cerșetoarei. „Robineuse” (om al străzii, alcoolic), „200 de livre de c***t concentrat și îmbogățit de grăsimi saturate”, „fară niciun neuron”, sunt o parte din injuriile pe care pensionarul i le-a adus cerșetoarei. El a sugerat și o modalitate de a se scăpa de cerșetori, mai precis napalm. A adăugat și faptul că „americanii l-au folosit (n.r. napalmul) pe oameni mai de calitate decât ăștia (n.r. cerșetorii)”.

Directorul sucursalei SAQ a arătat scrisoarea cerșetoarei de 63 de ani care suferă de o boală degenerativă. Aceasta l-a dat în judecată pe autor cerând daune de 20.000$. Un tribunal al drepturilor omului i-a ordonat autorului să-i plătească 8.000$ femeii, din care 7.500$ despăgubiri și 500$ pedeapsă.

Judecătorul și-a argumentat decizia prin faptul că femeia a fost „profund rănită” de conținutul scrisorii, „a fost șocată și confuză” și „a intrat în depresie și a avut crize de angină”.

Robert Delisle a declarat judecătorului că marea parte a scrisorii era adresată tuturor cerșetorilor și nu a încercat să atace direct bătrâna de 63 de ani. Totodată a amintit faptul că nu are napalm în posesie și nu intenționa să provoace rău fizic nimănui. Robert Delise consideră că acuzațiile cerșetoarei sunt o formă de hărțuire la adresa persoanei sale.