Montreal vrea să-și păstreze rezidenții aruncând bani pe publicitate și pliante

Primăria va cheltui 135 milioane de dolari pentru a păstra familiile în Montreal. Cu investiții în comunicare.

Primăria a făcut astăzi public un plan de fidelizare care urmărește să oprească exodul familiilor din Montreal către suburbii. Programul își propune să stimuleze construirea de mari spații de locuințe care să încurajeze familiile de tineri să se stabilească în Montreal. Cu toate acestea, cea mai mare parte a investițiilor totale de 135 de milioane de dolari pentru 2014 – 2017 vor fi “cheltuieli legate de program și de comunicare”, a declarat Benoit Dorais, responsabil pentru locuințe în Comitetul Executiv al Primăriei.

“Planul de fidelizare oferă ajutor familiilor pentru cumpărarea și renovarea de locuințe, […] și își propune să incite promotorii privați și comunitari să construiască locuințe familiale,” a mai spus Dorais.

Montrealul numără aproximativ 300.000 de familii, ceea ce reprezintă 46% din numărul total de familii din regiune. Cu toate acestea, spre deosebire de alte metropole, Montrealul pierde anual un număr semnificativ de familii în favoarea suburbiilor, principalul motiv fiind prețurile ridicate de pe piața imobiliară de pe insulă.

În 2011-2012, Montrealul a pierdut aproximativ 20.000 de locuitori în defavoarea suburbiilor, fiind astfel cel mai mare perdant din provincie la capitolul migrație, potrivit datelor Institutului de Statistică din Quebec. În  aceeași perioadă, Laval, Lanaudière, Laurentides sau Montérégie au câștigat 19.800 de locuitori.

Pentru informații suplimentare click aici.