Air Canada, până la 800$ pasagerilor respinși la îmbarcare

Operatorul aerian este obligat să implementeze noua grilă de compensare începând cu 18 septembrie.

Agenția Canadiană de Transport (CTA) a decis astăzi ca Air Canada să își revizuiască schema de compensare a pasagerilor care sunt obligați să își schimbe zborul ca urmare a rezervării peste capacitate a avionului.

Operatorii aerieni au dreptul de a respinge de la îmbarcare pasageri dacă numărul de rezervări acceptate depășește capacitatea aeronavei.

Air Canada trebuie să ofere pasagerilor compensații cash de până la 800$, în funcție de întârzieriea pe care o presupune refuzul de îmbarcare. Astfel, dacă pasagerul își pierde locul la zborul pentru care are bilet și este programat la un alt zbor peste mai puțin de două ore, va primi 200$, pentru o întârziere între două și patru ore va primi 400$, iar pentru întârzieri de peste șase ore compensația este de 800$.

Air Canada oferea până acum o compensație de doar 100$ pasagerilor care erau obigați să își schimbe zborul.

Compensațiile se acordă doar dacă pasagerii nu se oferă în prealabil să fie transferați la un alt zbor în cazul în care avionul este rezervat peste capacitate.

De asemenea, CTA a decis ca operatorul aerian Porter să fie obligat să returneze pasagerilor echivalentul costului biletelor, în cazul în care zborul este anulat.

Pentru mai multe informații, accesați situl Agenției Canadiene de Transport.