Noi reguli pentru imigrarea în Quebec

Quebec înăsprește regulile și procedurile pentru dosarele de imigrare.

Provincia va accepta numai 20.000 de dosare de emigrare în perioada 1 august 2013 –  31 martie 2014. După ce numărul maxim de dosare va fi atins, toate celelalte cereri vor fi returnate aplicanților.  Numărul maxim nu se ia în considerare dacă aplicantul a terminat studii în Quebec și vorbește franceza, dacă are o ofertă de muncă validă în mână, dacă a fost acceptat de guvernul federal sau dacă este rezident în Quebec, temporar.

Începând cu 1 august ordinea în care vor fi procesate dosarele va fi următoarea:

  1. Dosarele primite prin „Programme de l’expérience québécoise” (studii sau loc de muncă stabil în Quebec)
  2. Dosarele celor care au o ofertă de muncă validă
  3. Dosarele celor care obțin puncte la categoria formare profesională
  4. Toate celelalte aplicații

Toți aplicanții trebuie să dovedească un nivel de franceză calificat ca „intermediar”. Maximum de puncte acordate pentru limbă sunt 16 pentru aplicantul principal și 6 pentru cel secundar. Din cele 16 puncte ale aplicantului principal, 14 sunt pentru franceză oral și 2 pentru scris. Aplicantul secundar are primește cele 6 puncte pentru franceză oral.

Cunoștiințele de franceză trebuiesc dovedite în urma unui test de evaluare la una din instituțiile de mai jos:

TEFAQ și TCF-Québec evaluează doar franceza oral (utile aplicantului secundar) în timp ce TCF și TEF evaluează atât oral, cât și scris (aplicant principal). Sunt acceptate și rezultatele de la testele DELF și DALF (evaluează cunoștințele de franceză oral și scris)

Aplicantul principal poate să obțină puncte în plus și pentru limba engleză, dar trebuie să adauge la dosarul de imigrare rezultatele testului IELTS (International English Language Testing System).

Testele de limbă sunt obligatorii chiar și în cazul în care limba maternă a aplicanților este franceza sau engleza.

Pentru evaluarea punctajului online click aici. Pentru mai multe informații click aici și aici.