Explozie la Lac Megantic

Cinci morți și 40 de dispăruți după explozia unei garnituri de tren care transporta petrol.

Actualizat: 17.07.2013 16:10.

Bilanțul este acum de 37 de morți și încă 13 dispăruți. Echipajele caută încă victime sub darâmături. Din cauza valului de căldură din aceste zile și a căldurii care încă radiază la locul exploziei temperaturile suportate de echipele de muncitori se ridică la 52 de grade Celsius în unele locuri.

Actualizat: 09.07.2013 8:42.

Aproape 2.000 de locuitori din orașul aflat la 250 km de Montreal au fost evacuați. Garnitura de tren a explodat în noaptea de Sâmbătă spre duminică și a ras centrul orașului Lac-Megantic aproape în întregime. Cinci Treisprezece persoane și-au pierdut viața, în timp ce 40 peste 30 sunt date dispărute.

Garnitura de tren era oprită la opt kilometri de Lac Megantic și a început să se deplaseze singură, din motive necunoscute încă. Locomotiva era dotată cu „cutie neagra”. Aceasta a fost recuperată de investigatori și a fost trimsă pentru a fi analizată. Reprezentanții companiei care deține garnitura de tren au declarat că este vorba de sabotaj.

Queen Elizabeth II a transmis un mesaj de condoleanțe familiilor din Lac Megantic. Justin Trudeau și Steven Harper și-au întrerupt vizita la Calgary Stampede pentru a vizita orășelul distrus.