Danone plătește compensații de 1,7 milioane de dolari

Dacă ați consumat Activia în perioada aprilie 2009 – noiembrie 2012, primiți 30$.

O femeie din Montreal a inițiat un proces împotriva Danone pe care i-a acuzat de publicitate falsă în cazurile iaurtului „probiotic” Activia și DanActive. În urma unei înțelegeri, Danone a decis să ofere 1,7 milioane de dolari compensație canadienilor care au consumat Activia și DanActive în perioada 1 aprilie 2009 și 6 noiembrie 2012.

Danone susține că nu s-a folosit de publicitate falsă, dar a acceptat să retragă de pe ambalaje expesiile „dovedit clinic”, „imunitate” și „dovedit științific”. Înțelegerea din Canada vine după una similară în SUA, unde Danone a plătit compensații în valoare de 35 milioane de dolari. Femeia care a inițiat procesul, Emmanuelle Sonego, CFO la o companie de mobilă din Montreal, primește în plus o compesație de 5.000$.

Pentru a beneficia de compensația de 30$ trebuie să declarați pe proprie răspundere că ați cumpărat iaurturi Activia sau DanActive în perioada mai sus menționată. Dacă mai aveți chitanțele, puteți beneficia de o compensație mai mare. Completați cererea pe situl www.collectiva.ca, în franceză sau în engleză. După ce semnați cererea, veți primi un email de confirmare.

Foto courtesy  Mikel Lizarralde.