Asediu de 20 de ore în Côte Saint-Luc

Un bătrân de 72 de ani înarmat a fost împușcat cu gloanțe de cauciuc și arestat.

Incidentul a început marți dimineața când poliția din Montreal a fost chemată de angajații Hydro Quebec la o casă aflată la intersecția Guelph Ave. cu Emerald Ave. Bătrânul de 72 de ani a ieșit la angajații HydroQuebec cu o pușcă în timp ce aceștia încercau să schimbe contorul de curent. După incident bătrânul s-a baricadat în casă.

Poliția a evacuat mai mult de 10 case și câteva apartamente din zonă din motive de securitate. Un ofițer al poliției a fost rănit ușor la un picior după ce bătrânul a tras cel puțin două focuri de armă.

SPVM a încercat mai multe metode pentru a-l convinge pe septagenar să se predea, inclusiv transmiterea unui mesaj în care fiica acestuia în ruga să iasă din casă. După ce nici mesajul fiicei lui, nici eforturile negociatorilor SPVM nu au avut succes, a fost chemată echipa de intervenție SWAT, împreundă cu o mașină blindată.

După o zi și o noapte de negocieri, în jurul orei opt a dimineții de miercuri, polițiștii din echipajul SWAT au intervenit în forță, folosind gaze lacrimogene și gloanțe de cauciuc. Bătrânul a fost arestat  după câteva minute fără a face alte victime. El a fost transportat la spital pentru o evaluare a stării de sănătate.

Potrivit unui apel telefonic către un post de radio local, făcut de un bărbat care s-a prezentat ca fiind fiul bătrînului înarmat, acesta suferă de demență. Poliția a declarat că bătrânul este colecționar de arme și că avea mai multe arme de foc înregistrate pe numele său. Nu se știe încă numărul de arme care se aflau în casa asediată.

Mai multe informații aici, aici sau aici.