Statutul de refugiat: Canada înăsprește regulile

CBSA a pregătit un raport despre activitățile criminale ale rromilor unguri care cer statut de refugiat.

CBSARaportul preliminar pregătit de Canadian Border Services Agency (CBSA) și obținut de CBC cerea direct reinstaurarea vizelor pentru cetățenii unguri. El a fost publicat după ce CBSA a studiat date despre activitățile criminale ale refugiaților rromi proveniți din Ungaria.

Guvernul canadian s-a arătat reticent la introducerea vizelor, în parte datorită negocierilor cu Uniunea Europeană  în domeniul comerțului.

Raportul final cere doar înăsprirea condițiilor de acordare a statutului de refugiat.

O nouă lege promovată de ministrul imigrării Jason Kenney, care a intrat în vigoare recent, face exact acest lucru. Conform acesteia, ministrul are puterea de a adăuga țări ca și Ungaria pe o listă specială. Noul sistem permite ca cererile provenite de la cetățeni aflați pe lista „specială” să fie tratate în 45 de zile și sunt fără drept de apel.

Până acum, o cerere de refugiat trebuia soluționată în 1.000 de zile, iar posibilitatea de apel putea amâna decizia de expulzare cu încă alţi ani buni de zile.

[dropshadowbox align=”center” effect=”lifted-both” width=”565px” height=”” background_color=”#ffffff” border_width=”1″ border_color=”#dddddd” ]

Pe aceeași temă: Țigani români ajung ilegal în Canada.
[/dropshadowbox]

Pentru mai multe informații accesați CBC.
Video: Imagini cameră de supraveghere din Oshawa, Ontario.

Foto: Legal Observers