Atenție la țânțari!

Numărul celor infectați de Virusul Nilului de Vest este în creștere în Montreal.

Direcția pentru sănătate publică atrage atenția locuitorilor din Montreal și împrejurimi cu privire la creșterea numărului de cazuri în care locuitori din oraș au fost mușcați de țânțari și au fost infectați cu Virusul Nilului de Vest. Anul trecut au fost înregistrate 132 de cazuri, din care 5 fatale. Cu un an înainte Montreal înregistra doar 42 de cazuri.

Majoritatea celor infectați prezintă simptome de gripă: febră, dureri de cap, amețeli, frisoane, transpirație excesivă și oboseală. Uneori include și simptomele gastro-intestinale, ca și vărsături, lipsă de poftă de mâncare. Persoanele cu imunitate scăzută pot dezvolta meningită, encefalită sau paralizie acută flască.

Țânțarii au nevoie de apă stătută pentru a se reproduce, prin urmare scurgerea acumulărilor de apă de pe proprietatea fiecăruia ajută la scăderea populației. Reprezentanții guvernului au comandat insecticide care vor fi folosite în bazinele capcană ale orașului. La nivelul provinciei, 200.000 de bazine capcană vor fi tratate cu insecticide în trei reprize.

Pentru mai multe informații accesați CBC.

Foto courtesy Nagesh Jayaraman