90.000 de noi joburi în Montreal

Rata actuală a șomajului în Montreal este de 8,2%.

În jur de 90.000 de noi locuri de muncă vor fi create în următorii trei ani în Montreal, potrivit unui studiu efectuat de Serviciul de Studii Economice al băncii BMO. Aceasta ar duce la scăderea ratei șomajului la 7%, adică rata de dinainte de recesiune.

Deși 90.000 de noi locuri de muncă pare mult, creșterea se situează sub media canadiană. Companiile din zona Montrealului au fost ezitante în creerea de noi locuri de muncă, în mare parte datorită instabilității politice. Nesiguranța s-a atenuat un pic după alegeri, însă guvernul PQ rămâne unul minoritar, deci fragil.

Nici comerțul nu o duce prea bine. Un dolar canadian puternic duce la scăderea exporturilor către SUA, principala piață de desfacere a Canadei. O creștere economică în SUA, precum și deschiderea unor noi piețe de desfacere internaționale ar putea duce la o revenire a acestui sector de activitate.

Singurul sector care rămâne puternic este cel aeronautic. Acesta compensează pentru pierderile din sectorul farmaceutic, unde Pfizer a eliminat recent 300 de locuri de muncă.

Puteți consulta raportul complet aici.