Cozi la testul de limbă obligatoriu pentru cetățenie

Începând cu 1 noiembrie 2012, dosarul pentru obținerea cetățeniei canadiane trebuie să includă un test de limbă.

Juramant_Cetatenie_Canada-1Noile reguli cer ca aplicanții să facă dovada cunoașterii uneia dintre limbile oficiale ale Canadei înainte de a ajunge la testul pentru cetățenie. Sunt scutiți doar cei care au terminat studii în engleză sau franceză sau cei care pot dovedi că au urmat un curs de limbă sponsorizat de guvernul Canadei, în urma căruia au obținut un nivel acceptabil de competențe lingvistice.

Toți ceilalți trebuie să treacă un test de limbă într-unul din centrele acreditate de guvern. Singurele teste acceptate sunt CELPIP-General LS sau IETLS pentru engleză și TEF sau TEFaQ pentru franceză.

Taxa de participare pentru testul de limba franceză (TEFaQ) este de 250$ în timp ce testul de engleză este de doar 150$(CELPIP-GenLS), cu 100$ mai ieftin. Testul IELTS costă 285$.

Coada la testul cel mai ieftin, CELPIP-GenLS, este însă lungă, 20 iulie fiind cea mai apropiată dată la care puteți să vă înscrieți dacă încercați să o faceți astăzi. CELPIP este și singurul test care poate fi dat în weekend.

Cea mai apropiată dată în care puteți da testul TEFaQ este 18 iunie.

Dacă doriți să vă testați cunoștințele lingvistice după modelul testelor de mai sus, click aici. Pentru alte informații legate de obținerea cetățeniei Canadiene click aici.