Manifestație de 1 mai în Montreal

Protestul este organizat de „Coaliția luptelor anti-capitaliste” (CLAC).

Mars Anticapitalist - Montreal-26Organizatorii au pregătit un marș care va începe la ora 18 din fața primăriei din Montreal și se va termina la Club 357c, restaurantul select unde își dădeau întâlnire reprezentanții firmelor de construcții cu politicieni.

Mai mulți martori audiați de comisia Charbonneau au declarat că au înmânat partidelor locale și provinciale plicuri cu bani în Club 357c, în speranța că vor câștiga contracte finanțate de primăria din Montreal și de guvernul provincial.

Protestul organizat de CLAC s-a terminat anul trecut cu confruntări între manifestanți și polițiști și intervenția brutală a celor din urmă.

De asemenea, ultimele proteste din Montreal s-au terminat cu arestări în masă, în virtutea regulamentului municipal P6. Acesta interzice portul de măști și cere organizatorilor înmânarea unui traseu cu 24 de ore înainte. Toate persoanele arestate au primit amenzi în valoare de 637$/persoană. Aproape 600 de persoane au fost arestate și amendate cu 637$ în lunile februarie și martie.