34 de arestări în dosare de corupție din Laval

Gilles Vaillancourt, fostul primar din Laval a fost arestat împreună cu directorul general și inginerul șef al primăriei.

Gilles Vaillancourt, Prima Laval. Foto: Martin C. BarryEi au fost arestați împreună cu alte 34 de persoane de către unitatea permanentă anticorupție din Quebec, UPAQ. Fostul primar și directorii lui vor apărea în fața unui judecător în această după-amiază.

Ei sunt acuzați de fraudă, fraudarea guvernului, complot, abuz de încredere, corupție, spălare de bani și asocierea într-o organizație criminală. Pe lângă aceste acuzații, Gilles Vaillancourt e acuzat și de organizarea și conducerea unei organizații criminale, el fiind considerat capul rețelei.

O altă acuzație, cea de „gangsterism”, care apare în dreptul celor arestați este în general rezervată celor din crima organizată.

Polițiștii spun că structura creată și modul de operare folosit de grupul de acuzați se încadrează perfect în articolul din lege care definește „gangsterismul” – Code criminel 467-12 și 467-13.

Polițiștii au înregistrat nu mai puțin de 30.000 de conversații dintre membrii rețelei. În urma perchezițiilor din această dimineață au fost reținuti 480.000$. Fostul primar avea păstrată în seifuri bancare suma de 100.000$, bani lichizi.

Gilles Vaillancourt a fost primar în Laval timp de 23 de ani.

Pentru mai multe informații accesați La Presse și Radio Canada.

Foto: Martin C. Barry