Louise Harel vrea să anuleze autobuzul Aeroport – Montreal

Șefa partidului Vision Montreal susține că ”taxiurile colective” sunt o alternativă viabilă.

747 STM Montreal-TrudeauAutobuzul 747, care leagă aeroportul Trudeau de centrul Montrealului, deranjeaza în continuare firmele de taximetrie. STM a lansat populara rută în 2010. De atunci autobuzul 747 a  transportat peste 3 milioane de călători.

Louise Harel, potențial candidat la primărie, susține în continuare că taxiurile colective operate de STM ar fi o alternativă pentru momentele în care traficul pe aeroportul Trudeau este scăzut. Partidul din care face parte și-a mai exprimat indoieli în trecut cu privire la eficacitatea liniei 747 și a dorit să știe care este impactul acesteia asupra utilizarii taxiurilor.

Din datele administrației aeroportului Montreal-Trudeau reiese că numărul pasagerilor care optează pentru taxiuri a crescut în ultimii doi ani, proporțional cu numărul de călători care au aterizat pe aeroport.

Societatea de transport STM a atenționat că înlocuirea rutei 747 cu ”taxiuri colective” ar crește costurile de patru ori, ar contribui la inrăutățirea traficului și la creșterea emisiilor de gaze cu efect de seră.

Conform STM, costurile liniei 747 sunt de 2,86$/pasager, în timp ce folosirea ”taxiurilor colective” ar costa societatea 13,71$ per pasager.

Taxiurile colective sunt taxiuri normale subvenționate de STM. Ele funcționează deja în anumite zone din vestul insulei, unde numărul de călători nu ar justifica introducerea unei linii de transport în comun. Pasagerii plătesc prețul normal al unui bilet de transport colectiv și, în cazul West Island, trebuie să-și rezerve locul în taxi cu cel puțin o oră înainte. Aceste taxiuri funcționează după un orar fix și pe o rută predefinită.

Mai multe informații în Montreal Gazette.

Foto:  Abdallahh