Montreal încearcă să recupereze 1.1mil $ delapidaţi

Primăria Montrealului
Foto Cristian Mijea / Știri de Montreal

Primarul Applebaum promite că va recupera din banii furaţi contribuabililor.

Primaria Montreal-2Applebaum a declarat că va încerca să recupereze bani de la cel puţin trei angajaţi ai primăriei care au fost implicaţi în acte de corupţie. Primăria începe prin a depune plângeri la sindicatele de care aparţin angajaţii în cauză, iar dacă cei trei angajaţi nu vor restitui banii delapidaţi, vor fi acţionaţi în instanţă.

Montreal vrea să recupereze cel puţin 521.300$ de la Gilles Surprenant — sau  “Domnul TPS” (Taxe Pour Surprenant) care pretindea 1% din orice contract semnat cu primăria. În timpul mărturiei în faţa comisiei Charbonneau, Surprenant a admis că până în 2009 a primit 730.000$ sub formă de mită pentru a umfla valoarea contractelor cu 30-35%.

Surprenant a declarat că a pierdut 200.000$ la casinouri — considerând că a depus astfel banii înapoi în visteria statului — şi a adus anchetatorilor o geantă cu 122.800$, spunând că sunt ultimii bani. A avut grijă, însă, cu şase săptămâni înainte să depună mărturie, să-şi vândă casa din Greenfield Park fiicei lui cu 1$.

Pentru mai multe informaţii accesaţi Montreal Gazette.