Amendă de 420$ în metroul din Montreal

Majoritatea pasagerilor ignoră regula conform căreia este obligatoriu să se ţină de balustrada pe scările rulante.

OLYMPUS DIGITAL CAMERABela Kosoian, în vârstă de 38 de ani  cobora miercurea trecută pe scările rulante în staţia Montmorency când un agent de poliţie i-a ordonat să se ţină de balustradă. La început, femeia nu a înţeles ce îi cerea poliţistul împreună cu partenerul său. Aceştia au repetat de mai multe ori până s-au făcut înţeleşi.

Bela Kosoian, care îşi căuta în geantă bani pentru biletul de metrou, a răspuns că nu are trei mâini. Aici lucrurile au degenerat. Cei doi poliţişti au înşfăcat-o, au încătuşat-o şi au închis-o într-o celulă din apropiere. Femeia, care este studentă la drept internaţional, a refuzat să le dea un act de identitate până nu i se spune de ce crimă este acuzată. A cerut şi să vorbească cu un avocat, însă poliţiştii au refuzat-o.

Doamna Kosoian a fost eliberată după aproximativ 20 de minute. Poliţiştii i-au dat o amendă de 100$ pentru “nerespectarea unui semn sau a unei directive” şi o alta de 320$ pentru obstrucţionarea  justiţiei. Femeia intenţionează să conteste amândouă amenzile.

Pentru mai multe informaţii accesaţi La Presse.