Profesor de culoare arestat fără motiv în Lasalle

Doi poliţişti din Montreal au fost găsiţi vinovaţi de încălcarea normelor de etică.

După aproape trei ani de la arestarea ilegală a unui profesor de culoare în Lasalle, o comisie a poliţiei din Montreal a stabilit că cei doi poliţişti, Sgt. Christopher Brault şi Sgt. Mathieu Boucher-Bacon, sunt vinovaţi de Politia Montrealîncălcarea normelor de etică a poliţiei din Quebec.

Farid Charles, de 29 de ani, se afla pe locul pasagerului în maşina unui prieten, parcată în faţa unui restaurant din Lasalle. Şoferul maşinii intrase în restaurant pentru a-şi ridica comanda. Un poliţist i-a cerut permisul de conducere şi actele maşinii. Când Farid Charles a pus la îndoială legalitatea acţiunilor poliţiei, aceştia i-au dat câţiva pumni, l-au trântit la pământ, l-au încătuşat şi mai apoi l-au amendat cu 144$.

La vremea respectivă inspectorul Paul Chablo declara că ”dacă o persoană cooperează, nu se întâmplă nimic şi o să fie liberi în câteva minute. În schimb dacă persoana decide să conteste şi să provoace ofiţerul de poliţie, o să sfârşească arestată”.

[dropshadowbox align=”center” effect=”lifted-both” width=”450px” height=”” background_color=”#ffffff” border_width=”1″ border_color=”#dddddd” ]

Conform comisiei, normele de etică încălcate de poliţişti sunt:
• Interpelare ilegală
• Arestare ilegală
• Folosire ilegală de forţă
• Abuz de poziţie (autoritate)

[/dropshadowbox]

Pentru mai multe informaţii accesaţi CBC.