Montreal studiază introducerea de noi taxe pentru şoferi

Comunitatea metropolitană Montreal a comandat un studiu de aproape 62.000$ pentru a evalua posibile noi modalităţi de taxare.

Podul ChamplainCentrul interuniversitar CIRANO este organizaţia care a fost contactată pentru a analiza două opţiuni noi de taxare a automobiliştilor.

Una dintre acestea este instaurarea unui cordon în jurul centrului oraşului, accesul automobiliştilor în interiorul lui fiind taxat. Cealaltă variantă este instaurarea unei taxe pe kilometraj. Montreal nu exclude nici perceperea de taxe pe toate podurile din jurul insulei, taxe pe înmatriculări sau pe parcări.

Edilii susţin că banii astfel adunaţi vor fi folosiţi la îmbunătăţirea reţelei de transport în comun, cum ar fi prelungirea celor trei magistrale de metrou sau pornirea proiectului “Train de l’Est”.

Partidele din opoziţie nu sunt de acord cu soluţiile propuse. Ei susţin că un cordon cu plată pentru accesul în centrul oraşului va alunga comercianţii către suburbii în căutarea clienţilor care-şi vor limita vizitele în oraş.

Pentru mai multe informaţii accesaţi Le Devoir.