PQ spune nu învăţământului superior gratuit

Protestatari mărşaluiesc pe străzile Montrealului, nemulţumiţi de creşterea taxelor de şcolarizare. (22.03.2012) Protestatari mărşaluiesc pe străzile Montrealului, nemulţumiţi de creşterea taxelor de şcolarizare. (22.03.2012)

În pragul Summitului pentru învăţământ superior ce va avea loc la sfârşitul lunii februarie în Montreal, ministrul învăţământului  a declarat că nu se pune problema gratuităţii şcolare în timpul actualei guvernări.

El a amintit starea economică a provinciei şi a confirmat faptul că guvernul Marois cântăreşte opţiunea indexării taxelor de şcoarizare în funcţie de diferiţi indicatori economici.

Summitul din Montreal a fost organizat tocmai pentru a lua în considerare propunerile asociaţiilor studenţeşti şi pentru a căuta o soluţie pentru finanţarea universităţilor agreeată de toate părţile.

Majoritatea asociaţiilor de studenţi s-au declarat dezamăgite, în timp ce ASSÉ (Asociaţia pentru Solidaritate Sindicală Studenţească) a ameninţat cu boicotarea summitului de la  Palais des congrès.

Pentru mai multe informaţii accesaţi Radio Canada şi La Presse.