Parcometre: doi consilieri încearcă mărirea tarifelor

1

Parcometru MontrealLuc Ferrandez, consilier local şi primarul Plateau-Mont-Royal, propune mărirea tarifelor pentru parcare în centrul Montrealului cu 1$ pe oră. Odată cu demisiile masive din partidul fostului primar, el a primit ajutorul neaşteptat al unui adversar politic, devenit independent, Marvin Rotrand, consilier din partea Snowdon.

Împreună au început să convingă alţi consilieri independenţi, într-o încercare de atrage cât mai mulţi susţinători.

Cei doi spun că Montreal are cele mai mici tarife pentru parcarea din centrul oraşului (3$/oră), dând ca exemplu Vancouver cu 5$/oră şi Toronto cu 4$/oră. Ca de obicei, atunci când e vorba de scumpiri, susţinâtorii uită să amintească veniturile medii care sunt mult sub nivelul celor din oraşele amintite mai devreme.

La îngrijorările comercianţilor, care susţin că o mărire a tarifelor se va traduce în mai puţini clienţi, cei doi răspund cu o acrobaţie logică: dacă se scumpeşte parcarea, oamenii îşi vor face cumpărăturile mai repede, obţinând astfel o creştere a traficului în magazine. Prin urmare, parcarea mai scumpă aduce o creştere potenţială a vânzărilor.

Pentru mai multe informaţii accesaţi La Presse.

One Response

  1. mioritza

    deci se va cumpara compulsiv, in loc de o pereche de pantaloni probata, se cumpara trei, fara proba, ca sa se returneze doua. misto…