Curent, gaz – Primii paşi în Canada

Foto Știri de Montreal. Contor Hydro-Quebec

Spre deosebire de România, în Quebec contractele pentru utilităţi nu ţin de adresa la care locuiţi, ci de locatar. O datorie la curent electric rămâne datoria locatarului, oriunde s-ar muta.

Curentul electric este la 110V. În cazul în care vă aduceţi aparate electrice mici din România, puteţi cumpăra transformatoare de putere mică la orice magazin specializat (Canadian Tire sau magazinele chinezeşti de tip Dollarama).

Nu toate locuinţele sunt conectate la reţeaua de gaz natural. Multe apartamente sunt deservite doar de compania distribuitoare de electricitate, prin urmare şi aragazul va fi electric.

 

Resurse:

Pentru a deveni client Hydro-Quebec sau Gaz Metro este de ajuns să vorbiţi cu serviciul clienţi la numerele afişate pe site sau să completaţi formularul online la adresele de mai sus. Facturile vin de obicei o dată la două luni. Nu este necesar să citiţi contorul.

[dropshadowbox align=”none” effect=”lifted-both” width=”585px” height=”” background_color=”#ffffff” border_width=”1″ border_color=”#dddddd” ]Sfat:

Dacă aţi închiriat o locuinţă încălzită electric, optaţi pentru a plăti facturi egale lunar. Hydro-Quebec va estima consumul anual şi va face o medie. Aceasta vă ajută în lunile de iarnă când facturile la electricitate pot ajunge la sume destul de mari.[/dropshadowbox]

În cazul în care vă aflaţi în imposibilitatea de a achita o factură, apelaţi imediat serviciul clienţi. Aceştia vor încerca să vă ajute redistribuind datoria acumulată.

Hydro-Quebec: 514 -385-7252 (Montreal), 1 -888 -385-7252 (restul Quebecului)

Gaz Metro:  1 800 875-9354