Montreal sub zăpadă

Furtuna Zapada-1Avertismentele meteorologice s-au adeverit de această dată. Aeroportul din Montreal a fost îngropat sub 40 de centimetri de zăpadă, depăşind uşor recordul de 37.8 stabilit în 1969. În jurul orei 16:30 Pierre-Elliott-Trudeau (YUL) a fost închis temporar, echipajele lucrează la deszăpezire. 220 de zboruri anulate dintr-un total de 550.

Poliţia din Montreal a stabilit un centru de comandă pentru a putea comunica mai bine cu echipajele de urgenţă, pompieri şi ambulanţe.

Un accident în care au fost implicate 15 maşini pe autostrada 40 a dus la închiderea acesteia şi devierea circulaţiei pe 138, în timp ce echipaje încercau să elibereze din nou drumul. La puţin timp după ora prânzului au fost închise şi 217 lângă Kahnawake şi 209 lângă Sainte-Isadore.

Se pare că prognoza  de 25 până la 50 de cm de zapadă pentru Montreal şi Laval va fi depăşită.

[dropshadowbox align=”center” effect=”lifted-both” width=”570px” height=”” background_color=”#ffffff” border_width=”1″ border_color=”#dddddd” ]Autobuzele din Montreal circulă cu întârzieri de până la o oră, în timp ce în Laval transportul în comun a fost oprit de tot.[/dropshadowbox]

Pentru mai multe informaţii accesaţi Montreal Gazette (en) sau Radio Canada (fr).