Primarii din Montreal care nu şi-au terminat mandatul

 De-a lungul istoriei Montreal a avut alţi trei primari care nu şi-au dus mandatul la bun sfârşit.

John Easton Mills, primar Montreal 1846-1847

Primul a fost John Easton Mills, ales în 1846. Înainte de a intra în politică a fost negustor de blănuri şi bancher. Mills este renumit pentru cum a gestionat epidemia de tifos adusă în port de un val masiv de irlandezi care fugeau de foamete.

Ca să ţină epidemia sub control a mutat noii veniţi în barăci construite în Pointe-Saint-Charles. Mills a adunat resursele necesare pentru a-i ajuta pe cei bolnavi şi a mers chiar el să lucreze ca şi infirmier în mijlocul lor. Din păcate a contactat boala şi a murit la scurt timp.

Francis Cassidy, primar Montreal 1873

Următorul  Francis Cassidy, ales în 1873, a murit după trei luni.

Un personaj interesant este Camillien Houde. El demisionează impulsiv cu doar câteva luni înainte de alegeri, pe 28 august1936, dar decide să se prezinte iar ca şi candidat pe 15 decembrie al Camillien Houde, Primar Montreal în timpul celui de-al 2.lea Război Mondialaceluiaş an când va pierde alegerile. El devine iar primar în 1938.

Odată cu începerea celui de-al 2-lea Război Mondial, Camillien oponent al înregimentării forţate, se declară împotriva recrutărilor obligatorii. În data de 5 august 1940 este arestat de poliţia federală şi închis în lagărul din Petawawa din Ontario timp de patru ani.

Va fi ales din nou primar în data de 11 decembrie 1944.